Confidenţialitate

Alegeri în SUA: Trump reia, fără a prezenta dovezi, acuzațiile de fraudă electorală

Suspansul alegerilor prezidențiale americane se prelungește.

Numărătoarea voturilor continuă în 6 state-cheie, deși tabăra republicană a încercat să oprească procesul în justiție.

Fără a prezenta dovezi, republicanul Donald Trump a reluat acuzațiile de fraudă. În consecință, posturile de televiziune ABC, CBS şi NBC au întrerupt transmisia discursului acestuia de la Casa Albă.

Acţiunea a fost una fără precedent, notează BBC.

În postări pe Twitter, Don și Eric Trump i-au acuzat pe republicani că nu îl susțin suficient de mult pe tatăl lor în bătălia electorală.

Mai mulţi aleşi republicani s-au delimitat de acuzaţiile de ”fraudă” în alegeri lansate de preşedintele american Donald Trump, relatează DPA.

“Aceasta devine nebunie”, a spus Adam Kinzinger, congresman de Illinois, apreciind că preocupările legitime cu privire la fraudă ar trebui tratate legal. El a avertizat de asemenea asupra răspândirii ”dezinformării”.

”Nu există nicio susţinere pentru afirmaţiile preşedintelui din această seară care subminează procesul nostru democratic. America numără voturile şi trebuie să respectăm rezultatele aşa cum am făcut întotdeauna înainte”, a spus Larry Hogan, guvernatorul republican din Maryland.

”Dacă cineva are dovada unor nereguli, ar trebui să o prezinte şi să o rezolve. Orice este mai puţin dăunează integrităţii alegerilor noastre şi este periculos pentru democraţia noastră”, a declarat Paul Mitchell, un congresman din Michigan.

Senatorul Pat Toomey din Pennsylvania a afirmat de asemenea că nu vede nicio o dovadă a unei fraude semnificative în alegerile din 3 noiembrie.

Democratul Joe Biden, care își menține avantajul în fața contracandidatului său, a îndemnat la calm după ce au fost raportate proteste violente în unele state.

În Colegiul Electorilor, la momentul actual, scorul este 253 la 214 pentru Joe Biden.

Câștigă cel care ajunge la un minim de 270.