Alegeri în Moldova: În Romania sunt deschise opt secții de votare

Cetățenii moldoveni care locuiesc în România au la dispoziţie opt secţii de vot, în Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara, Galaţi, Constanţa, Braşov, Bacău, Suceava şi Craiova.

Duminică, 13 noiembrie, are loc al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova.

La Bucureşti vor fi organizate două secţii de vot – la sediile Ambasadei Republicii Moldova şi Consulatului, în timp ce în restul oraşelor va fi amenajată câte o secţie.

La Iaşi, moldovenii vor putea vota la sediul Consulatului; la Galaţi, la Universitatea ”Dunărea de Jos”; la Timişoara, la Colegiul Naţional de Artă ”Ion Vidu”; la Braşov, la Casa de Cultură a Studenţilor; la Cluj, la Casa de Cultura a Studenţilor; la Constanţa, la Cantina Studenţească din incinta Universităţii ”Ovidius”; înBacău, la Universitatea ”Vasile Alecsandri”; la Suceava, la Universitatea ”Ştefan cel Mare”; la Craiova, la sediul Universităţii.

O sută de secţii de vot vor fi amenajate în 33 de ţări în care locuiesc cetăţeni moldoveni.

Şi fostul preşedinte Traian Băsescu va vota duminică la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, după ce, alături de soţia sa, Maria, a depus, pe 3 noiembrie, jurământul ca cetăţean moldovean.

El a anunțat că va vota cu Maia Sandu, pentru parcursul european al Republicii Moldova.

În primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, candidatul socialist Igor Dodon a obţinut 47,98% din voturi, iar prooccidentala Maia Sandu a avut 38,71% din sufragii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS