Aleea ‘terapeutică’, deschisă în România

Deşteptarea a prezentat un loc din România unde mersul cu tălpile goale se traduce în momente de răsfăţ pe o alee ‘terapeutică’.

Monica Anghel, Vlad Petreanu şi George Zafiu s-au arătat încântaţi miercuri de proiectul din comuna vâlceană Nicolae Bălcescu, prezentat în cotidianul Adevărul.

Aleea ‘tearpeutică’ are o suprafaţă de 400 metri pătraţi, este împărţită în mai multe zone şi a fost amenajată la poalele Dealului Mângureni,din comuna vâlceană Nicolae Bălcescu. Aleea este pavată, printre altele, cu piatră din zona Mânăstirii Turnu, lemn de brad, marmură şi coceni.

Aleea ‘terapeutică’, un proiect unic în Regiunea Sud-Vest Oltenia, este produsul muncii membrilor asociaţiei ‘Vatra cu idei’. Fondatoarea asociaţiei, Dana Rădulescu, consilier pe probleme de comunicare al Centrului Europe Direct din cadrul Bibliotecii Judeţene ‘Antim Ivireanul’, a dorit, iniţial, să le ofere o alternativă tinerilor care-şi petrec tot timpul liber în faţa calculatorului şi să-i ajute pe adulţi să uite de grijile cotidiene, după cum au aflat jurnaliştii Adevărul.

Click aici pentru a reasculta emisiunea Deşteptarea şi a afla mai multe despre acest proiect