ALBANIA: Transportul public din Tirana, reluat după o întrerupere de 4 luni

Locuitorii capitalei albaneze Tirana au început să folosească, luni, transportul public după patru luni de întrerupere din cauza pandemiei de COVID-19, relatează Agerpres, citând Xinhua.

Transportul public a fost reluat la primele ore ale dimineții în baza unor protocoale stricte de sănătate atât pentru personalul operatorilor de transport public, cât şi pentru pasageri.

Potrivit autorităţilor sanitare, purtarea măştilor este obligatorie, distanţarea fizică de un metru trebuie respectată, iar vehiculele de transport public trebuie să funcţioneze la o capacitate de cel mult 70%.

Călătorii care nu poartă măşti în autobuz riscă să fie amendaţi, potrivit presei locale.

Operatorii de transport public care lucrează în Tirana au organizat mai multe proteste înainte de a ajunge la un acord cu municipalitatea din Tirana cu privire la măsurile preventive.

Municipalitatea din Tirana a fost de acord să plătească fiecărui membru al personalului operatorilor de transport public 40.000 de leka albaneze (aproximativ 363 de dolari SUA) pentru perioada de inactivitate din cauza epidemiei de coronavirus.

Între timp, operatorii de transport public au anunţat că preţul biletelor nu s-a schimbat.

Luni, autorităţile sanitare au raportat 71 de noi cazuri de coronavirus şi trei decese în ultimele 24 de ore, ridicând numărul total de cazuri confirmate în Albania la 2.964, cu 1.702 de persoane vindecate şi 79 de decese.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS