“Aladdin”, o adaptare modernă și spectaculoasă a clasicei povești iubite de toate generațiile

„Aladdin”, cel mai recent film live-action marca Disney, este o adaptare modernă a producției animate cu același nume, din 1992, care reface una dintre cele mai îndrăgite povești ale tuturor timpurilor: cea a lui Aladdin și a lămpii fermecate.

În regia lui Guy Ritchie, noul film îl are în rolul principal pe Mena Massoud, cunoscut publicului din serialul „Jack Ryan”, este un actor canadian de origine egipteană, în vârstă de 27 de ani. Prinţesa Jasmine este interpretată de Naomi Scott, iar Duhul din Lampă, jucat anterior de regretatul Robin Williams, este nimeni altul decât Will Smith.

Din distribuție mai fac parte și Billy Magnussen, Nasim Pedrad și Marwan Kenzari. Scenariul este semnat de John August, Guy Ritchie, Ron Clements, Ted Elliott, John Musker și Terry Rossio. Echipa de producători îi include pe Kevin De La Noy, Jonathan Eirich, Max Keene, Dan Lin, Karl McMillan, Mark Mostyn și Marc Platt.

În noua producție cinematografică Disney, prinţesa Jasmine nu este doar o tânără frumoasă, ci și un lider adevărat, o femeie puternică, a cărei voce e autentică. Personajul Jasmine a fost gândit pe baza clasicei animaţii din 1992, însă, de data aceasta, povestea prințesei este mult mai bine conturată. Jasmine este mult mai prezentă și sigură pe sine, ba chiar are o atitudine rebelă față de anumite obiceiuri de la palat care îi displac. În plus, Jasmine este fermecătoare prin abilitățile ei de lider și dovedește multă empatie și corectitudine în relațiile cu cei din jur.

„Prinţesa Jasmine a fost una dintre preferatele mele în copilărie – şi spun asta chiar dacă ştiu că multe alte fete ar spune asta. Ea mi se potrivea cel mai bine. Să am prilejul să o joc pe Jasmine, să creez acest personaj alături de o echipă grozavă a fost o experiență minunată pentru mine. Am avut şansa să aduc pe marele ecran o tânără care se prezintă nu doar printr-o singură caracteristică; demonstrează că are multe calităţi şi poate să-şi facă vocea auzită”, a declarat actriţa Naomi Scott publicației „Entertainment Weekly”.

Actrița britanică Naomi Scott are 25 de ani și este pe jumătate indiancă. Ea a devenit populară datorită rolului din „Power Rangers” de acum doi ani.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS