Confidenţialitate

Al doilea mare oraș al Australiei a intrat în carantină prelungită

Caratina  din Melbourne, al doilea cel mai mare oraş al Australiei, va fi prelungită,  au anunţat duminică autorităţile care încearcă să oprească răspândirea varianta Delta.

De la începutul pandemiei, Melbourne a fost de 6 ori în carantină totală.

În vigoare deja de o lună, lockdown-ul, care vizează şapte milioane de locuitori din Melbourne şi statul Victoria unde se situează oraşul, urma să fie ridicat pe 2 septembrie. Însă premierul acestui stat, spune că din cauza unui număr în creştere de noi cazuri de Delta  , lockdown-ul nu mai poate fi ridicat.

Acesta este al şaselea lockdown al oraşului de la începutul pandemiei. Locuitorii din Melbourne au interdicţia de a circulape timpul nopţii şi de un număr limitat de autorizaţii de ieşire.

În acelaşi timp, statul vecin Noul Wales de Sud, unde se află cel mai populat oraş al Australiei, Sydney, a înregistrat 1.218 de noi cazuri duminică, un număr record de la începutul pandemiei

Liderii australieni au convenit o foaie de parcurs naţională ce prevede redeschiderea ţării atunci când între 70 şi 80 la sută din populaţia fiecărui stat şi teritoriu va fi vaccinată.