Ajax Amsterdam – FC Barcelona 2-1

Nu a fost singura surpriza a rundei in Liga Campionilor.

FC Porto nu a reusit sa profite de remiza 1-1 dintre Zenit St Petersburg si Atletico Madrid: a facut acelasi scor, acasa, cu modesta Austria Viena astfel ca rusii raman pe locul al doilea in grupa si favoriti sa continue alaturi de Atletico.

Ajax Amsterdam, fara capitanul de Jong si golgheterul Sigporsson a invins-o cu 2-1 pe FC Barcelona. In plus, lancierii au jucat intreaga repriza secunda in 10 dupa eliminarea lui Veltman, care a facut un penalty in minutul 48. Si Barcelona are absentii ei dar pe teren au fost Iniesta, Xavi, Neymar sau Fabregas. Catalanii sunt calificati iar Ajax isi va juca sansa pe San Siro, in ultima etapa. AC Milan a castigat cu 3-0 in deplasare la Celtic Glasgow si are un punct peste formatia olandeza.

In fine, in cea mai echilibrata grupa a editiei, Borussia Dortmund a trecut cu 3-1 de Napoli iar Arsenal Londra s-a impus 2-0 cu Olympique Marseille. Tunarii au 12 puncte, germanii si italienii cate 9. In runda finala, Borussia se va deplasa la Marseille iar Napoli va primi vizita lui Arsenal.