Confidenţialitate

“Aida” de Giuseppe Verdi revine pe scena virtuală a Operei Naționale București

Opera Națională București prezintă „Aida” de Giuseppe Verdi, în regia lui Plamen Kartalov, în cadrul programului Seri de Operă Online. Spectacolul va fi difuzat luni, 18 mai 2020, începând cu ora 18:30, pe pagina de Facebook a Operei Naționale București si pe site-ul www.operanb.ro/operaonline.

„Aida” a fost compusă pentru inaugurarea primului teatru muzical de la Cairo și pentru sărbătorile legate de încheierea lucrărilor la Canalul Suez. Bazată pe un libret scris de Antonio Ghislanzoni, lucrarea constituie o adevarată cotitură în creația lui Verdi. Această capodoperă combină două genuri de operă: melodrama italiană cu grand opéra de origine franceză.

Plamen Kartalov și scenografa Viorica Petrovici, în colaborare cu Francisc Valkay, coregraful spectacolului, au reușit să recreeze pe scenă cadre de inspirație istorică și să reproducă aspectul grandios al Egiptului antic, epoca în care se petrece acțiunea operei lui Giuseppe Verdi.

Prin înfruntarea caracterelor, forța pasiunii și expresivitatea muzicii, „Aida” este o autentică dramă romantică care își propune să prezinte spectatorilor tablouri cu încărcătură istorică dar și să le înfățișeze povestea unei iubiri imposibile ca cea dintre Aida și Radames.