Confidenţialitate

Aglomerație la granița cu Ungaria și Bulgaria, atât la ieșirea, cât și la intrarea în țară

Timpul mediu de așteptare pentru autoturismele care ies din țară este de o oră și jumătate la Nădlac II și Urziceni , în vreme ce la frontiera cu Bulgaria, șoferii așteaptă o jumătate de oră la Vama Veche.

Cel mai aglomerat este în vămile Nădlac II și Urziceni, la ieșirea din țară spre Ungaria, unde șoferii sunt nevoiți să aștepte o oră și jumătate pentru formalitățile vamale, potrivit aplicației trafic online a Poliției de Frontieră. La Nădlac și Petea, peste o oră așteaptă conducătorii auto. Șoferi sunt sfătuiți să aleagă și alte puncte de trecere a frontierei unde este mai puțin aglomerat. De exemplu, la ieșirea din țără prin vama Vârșand, așteptarea durează numai 20 de minute, iar prin Salonta, 10 minute.

Și la granița cu Bulgaria este aglomerație. Șoferii de autoturisme sunt nevoiți să aștepte o jumătate de oră pentru a trece granița în Bulgaria pe la Vama Veghe, Giurgiu și Calafat, iar la Negru Vodă, așteaptarea este 50 de minute, atât la ieșirea, cât și la intrarea în țară.

Cel mai aglomerat, la intrarea în țară, este la Petea, unde timpul de așteptare este de o oră.

Șoferii de camioane sunt nevoiți să aștepte și mai mult. Cel mai aglomerat este la intrarea în țară prin vama Negru Vodă, peste 8 ore durează așteptarea și la ieșirea din țară prin Isaccea, unde timpul de așteptare a depășit 6 ore și jumătate. Tot pe sensul de ieșire din țară, la vama Siret, camioanele așteaptă peste 3 ore, iar la Albița, peste 2 ore.