Confidenţialitate

Agenţia Europeană de Mediu: Obiectivele de mediu ale UE, dificil de atins în 6 ani | AUDIO

Obiectivele de mediu ale Uniunii Europene sunt dificil de atins până în 2030, mai ales în ceea ce priveşte consumul de energie şi agricultura ecologică, indică Agenţia Europeană de Mediu într-un raport publicat luni.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit Agenţiei Europene de Mediu, este posibil ca pana în 2030 cele 27 de state membre UE să nu îşi atingă majoritatea obiectivelor climatice. Mai exact, este „foarte puţin probabil” ca UE să îşi diminueze consumul de energie în măsura propusă. Pentru a atinge acest obiectiv, ritmul mediu anual ar trebui să fie de trei ori mai rapid, notează agenția, citată de AFP.

Și atingerea unei cote de 42,5% de energii regenerabile în cadrul consumului global este considerată „puţin probabilă”.

La fel, este „foarte puţin probabil” ca 25% din terenurile agricole să fie cultivate conform criteriilor agriculturii ecologice.

Doar obiectivele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră și reducerea numărul de decese premature asociate cu poluarea aerului (ambele cu 55%) vor fi atinse, cel mai probabil, până în 2030, mai indică raportul care evaluează progresele înregistrate de ţările membre în raport cu cele 28 de obiective ale Programului de Acţiune pentru Mediu al UE.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: STUDIU. Sectorul românesc al Dunării transportă anual aproape 50 de tone de microplastic și aproape 50 de tone de macroplastic. Reacția Ministerului Mediului | AUDIO