Confidenţialitate

Agenția Europeană a Medicamentului anunță recomandările privind vaccinul Johnson&Johnson

Agenţia Europeană a Medicamentului va anunța mâine recomandările privind vaccinul produs de compania americană Johnson and Johnson. Decizia este așteptată în condițiile în care compania a anunțat că amână livrarea vaccinului în Europa după apariția unor cazuri grave de cheaguri de sânge după administrarea serului.

Primele informații legate de posibile reacții la vaccinul produs de J&J au apărut după ce șase femei din Statele Unite au dezvoltat forme grave de cheaguri de sânge în urma administrăii vaccinului și o persoană a murit din cauza unei tromboze.

6,8 milioane de doze au fost folosite până acum în SUA iar autoritățile medicale au recomandat o pauză în utilizarea vaccinului. Compania producătoare a anunțat imediat că sistează livrările de vaccin în Europa până la finalizarea anchetelor.

Consilierul medical al Casei Albe, Anthony Fauci se declara încrezător că vaccinul va mai fi folosit, dar cu anumite restricții. În Europa, Agenția Medicamentului urmează să facă publice recomandări legate de acest vaccin. 60 de mii de doze din acest ser, care se administrează într-o singură doză, au ajuns și în România. Acestea vot fi utilizate în funcție de recomandările instituției medicale europene.

  • Lucia Ciocârlie Haranguș