Afganistan: Atac cu bombă care l-a vizat pe vicepreședintele țării

O bombă amplasată pe marginea unui drum din Kabul l-a vizat pe vicepreşedintele afgan Amrullah Saleh miercuri dimineaţă.

Oficialul a scăpat nevătămat după atac, dar au fost însă ucise patru persoane şi rănite alte 16, inclusiv unele dintre gărzile de corp ale lui Saleh.

„Astăzi, din nou inamicul Afganistanului a încercat să-i facă rău lui Saleh, dar nu au reuşit, iar Saleh a scăpat din atac fără să fie rănit”, a scris Razwan Murad, purtătorul de cuvânt al biroului lui Saleh, pe Facebook.

El a declarat pentru Reuters că bomba a vizitat convoiul lui Saleh, iar unele dintre gărzile sale de corp au fost rănite.

Saleh, un fost şef al serviciului de informaţii, a supravieţuit mai multor încercări de asasinat, inclusiv una în biroul său, anul trecut, care a ucis 20 de persoane.

Explozia de miercuri a ucis cel puţin patru persoane şi a rănit 16, a spus un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Oficialii şi diplomaţii au avertizat că violenţa în creştere afectează încrederea necesară pentru succesul discuţiilor menite să pună capăt confilictului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS