Aeroportul Zaventem din Bruxelles rămâne închis până marți

Aeroportul Zaventem din Bruxelles se va redeschide marţea viitoare, la o săptămână după atentatele teroriste din capitala belgiană, a anunţat conducerea aeroportului, potrivit publicaţiei Le Figaro.

La patru zile de la atentatele survenite pe Brussels Airport (Zaventem), investigaţiile din cadrul anchetei judiciare ce a vizat terminalul aeroportului (în care au avut loc atentatele) s-au încheiat„, a declarat conducerea aeroportului.

Dar reluarea activităţilor cu pasagerii nu va avea loc mai devreme de marţea viitoare, 29 martie„, a precizat aceeaşi sursă.

Anterior, conducerea aeroporului anunţase că aeroportul urma să rămână închisă până duminică inclusiv.

Două explozii puternice au fost provocate marţi dimineaţă în terminalul de plecări din aeroportul Zaventem, după ce doi islamişti, Ibrahim El Bakraoui şi Najim Laachraoui, şi-au detonat centurile explozive.

La scurt timp, fratele unuia dintre aceştia, Khalid El Bakraoui, a comis un atac sinucigaş la staţia de metrou Maelbeek.

Cel puţin 31 de persoane au murit şi peste 200 de persoane au fost rănite în atentatele de marţi din Bruxelles, multe dintre ele aflându-se în stare critică.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS