Confidenţialitate

Administratoarea firmei de artificii de la Colectiv, găsită decedată

Administratoarea firmei care a organizat show-ul pirotehnic în urma căruia s-a produs tragedia din Clubul Colectiv a fost găsită decedată în locuința sa, potrivit  unor surse judiciare citate de Mediafax.

În 2019, s-au dictat primele sentințe în dosar, iar Daniela Niță primise cea mai mare sentință, anume 12 ani și 8 luni de închisoare, acuzată fiind inclusiv de distrugere de probe..

64 de oameni au murit în urma dezastrului.

Daniela Niță a fost găsită decedată în locuința sa, urmând ca IML să efectueze autopsia pentru a stabili cauza decesului, potrivit surse citate judiciare Mediafax.

Ziarul Libertatea spune că pe corpul femeii nu s-au găsit semne de violență.

Fost primar al sectorului 4, Cristian Piedone a fost condamnat în primă instanță la 8 ani și 6 luni de închisoare, fiind acuzat de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.

Cei trei patroni ai clubului bucureștean au fost condamnați fiecare la câte 11 ani și 8 luni.

In dosar au mai fost condamnați doi pompieri, care au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale, dar și funcționari din Primăria condusă de Piedone la acea vreme.

Judecarea apelului în dosar e programată pentru sfârșitul lunii septembrie.

64 de persoane care se aflau la un concert al trupei Goodbye to Gravity în clubul Colectiv au murit din cauza incendiului produs de la artificii.

La 28 martie 2016, a fost înfiinţată Asociaţia Colectiv GTG 3010, cu scopul de a lupta pentru drepturile tuturor celor afectaţi de tragedie, pentru răniţii şi familiile tinerilor dispăruţi.