Confidenţialitate

Aderarea Croației în spațiul Schengen, votată de europarlamentari. Metsola: „Facem tot posibilul ca România și Bulgaria să adere” | AUDIO

Parlamentul European a votat pentru aderarea Croației în spațiul Schengen. Au fost 534 de voturi pentru și 53 împotrivă în timp ce 25 de europarlamentari s-au abținut.

Eurodeputații vor îndemna Consiliul să continue procesul și să-și dea acordul final pentru eliminarea controalelor la frontierele interne dintre spațiul Schengen și Croația.

Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, a reamintit joi că se depun toate eforturile ca și România și Bulgaria să adere la Schengen:

„Tocmai am votat pentru aderarea Croației la spațiul Schengen. Am depus toate eforturile și vom continua să facem tot posibilul pentru ca România și Bulgaria să adere la spațiul de liberă trecere.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vă reamintim, decizia finală de eliminare a controalelor interne trebuie luată de Consiliul Uniunii Europene. Votul trebuie să fie unanim.

Foto: Shutterstock

Citește și: Cristian Diaconescu explică cum ar trebui să procedeze România în contextul aderării la Schengen: Trebuie să ne jucăm șansele până la jumătatea lui noiembrie | VIDEO