Vasile Muraru și Alexandru Arșinel s-au înscris în UNPR. Arșinel: ”Ne-am urcat în mașină și am hotărât să ne înscriem în UNPR” – AUDIO

Actorii Vasile Muraru și Alexandru Arșinel au intrat de astăzi în politică.

Cei doi s-au înscris în Uniunea Națională pentru Progresul României, partid condus de vicepremierul Gabriel Oprea.

Anunțul a fost făcut printr-un comunicat al formațiunii: „UNPR este un partid al ușilor deschise și își dorește ca tot mai multe personalități să se implice activ în viața politică, sprijinind interesul național și valorile naționale românești. Prin mesajul său, UNPR își propune să atragă specialiști din cât mai multe domenii de activitate, de la economie la cultură și de la mediul academic, la cel sportiv. România are profesioniști și oameni de valoare în toate aceste domenii, iar partidele trebuie să apeleze în primul rând la experiența și la cunoștințele lor atunci când iau decizii”.

Alexandru Arșinel a declarat la Europa FM că s-a gândit mult timp înainte de lua această decizie și speră să aducă un plus de seriozitate politicii din România.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Sunt un observator normal al vieții politice din România. După atâția ani,  observ că nu toate treburile acestei țări merg într-un sens care să o facă să-i crească și prestigiul și puterea față de găinăriile lumii. Printre oamenii care mi s-au părut la început interesanți și acum serioși se află domnul general Oprea. În anii pe care îi mai am de trăit, m-am gândit că poate acumulările de-o viață întreagă aș putea să dau și eu o mână de ajutor la mersul înspre mai bine acestei țări. În politică, în primul rând, aș putea să-mi aduc contribuția vis-a-vis de experiența pe care o am de peste 50 de ani în cultură. Dar, în același timp, aș putea să-mi aduc contribuția vis a vis de ce înseamnă nevoile oamenilor cu un venit minim sau mediu, în ce fel am putea să schimbăm puțin în bine această mare, mare și gravă problemă a României”.

Întrebat dacă va candida la alegerile parlamentare de anul viitor, Alexandru Arșinel spune că nu s-a gândit la acest lucru.

”Ar fi prematur și nepoliticos față de cei care mi-au devenit, de astăzi, colegi și care, probabil, s-au gândit de mult la ceea ce vor face la anul. Nu m-am gândit la acest lucru nicio clipă.”

Alexandru Arșinel a precizat că s-a consultat și cu Vasile Muraru înainte de a se înscrie în UNPR.

”Ne-am sfătuit. Suntem moldoveni amândoi, avem apucături de oameni gospodari și chiar de patrioți români. Suntem din zone care au dat țării mulți oameni care au luptat pentru binele acestei țări. Amândoi ne-am urcat în mașină, am căutat strada Brătianu, numărul 7, am intrat acolo și am hotărât de comun acord să intrăm în UNPR.”

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS