Confidenţialitate

Acoperișul blocului, proiectul care transformă terasa blocului într-o gură de Oxigen

Știm cu toții că Bucureștiul este una dintre cele mai poluate capitale europene. Motivele sunt multiple, de la traficul auto supra-aglomerat, până la incendierile de deșeuri din jurul orașului sau tăierile de arbori pentru construirea de cartiere cu zeci sau sute de mii de apartamente.

O soluție pe care edilii marilor aglomerări urbane din țările europene au adoptat-o deja este construirea de terase verzi pe acoperișul blocurilor. La noi, câțiva tineri din București au renunțat să mai aștepte planurile primarilor si au creat Asociația Cartier Aviației si au decis sa faca ei înșiși grădini pe terasele câtorva blocuri din Capitală, unde poți să simți miros de plante și flori sau să-ți bei cafeaua ăn timp ce citești liniștit o carte.

În Misiunea Verde descoperim Acoperișul Verde, ideea simplă, dar eficientă, care transforma terasa blocului într-o gură de Oxigen.

Deja există trei astfel de acoperișuri verzi în București si Asociația Cartier Aviației e pregatită să dezvolte proiectul.

Inițiatorul acestei idei, Octavian Pascu ne spune care sunt beneficiile acoperișurilor verzi pentru un oraș ca București:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

FOTO: Asociația Cartier Aviației