Confidenţialitate

Accident feroviar la Galați: Conductorul trenului implicat în accidentul din gara Galaţi a decedat la spital

O persoană a murit și alte trei au fost grav rănite, sâmbătă seară, la Galați, după ce o locomotivă a intrat cu viteză într-un vagon de călători aflat în gară.
Femeia care și-a pierdut viața era șefa trenului care urma să plece din Galați spre Buzău.
Poliția, ITM și CFR fac propriile anchete pentru a stabili circumstanțele concrete în care s-a produs accidentul feroviar.

Accidentul s-a produs la ora 19.19, când o locomotivă a intrat cu viteză într-un vagon de călători aflat pe linia 4 din Gara CFR Galați.

În urma impactului violent, patru persoane au fost rănite, una dintre ele foarte grav. Femeia șefă de tren, aflată pe scara vagonului izbit de locomotivă a intrat în stop cardio-respirator și a fost resuscitată la fața locului de echipajele de la SMURD. A fost stabilizată inițial și transportată la Spitalul de Urgență din Galați, unde a murit la scurt timp. Avea 53 de ani și urma să plece în cursă pe relația Galați – Tecuci – Mărășești.

Ceilalți trei răniți, toți bărbați, mecanicul de locomotivă, un conductor de tren și un călător, au suferit multiple leziuni și au fost transportați și ei la spital. Poliția Transporturi și Parchetul din Galați au început o anchetă pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs accidentul.

Compania CFR face și ea anchetă, cercetări urmând să desfășoare și Autoritatea pentru Siguranță Feroviară. Și Inspectoratul Teritorial de Muncă din Galați investighează cazul, care este încadrat ca accident de muncă mortal.