A treia ediție Leadership Concert susține afacerile de tip start-up

Cea de-a treia ediție a evenimentului de business Leadership Concert „A Night at the Opera” are loc pe 25 mai, la Ateneul Român. Anul acesta, gala are ca principal obiectiv încurajarea micilor afaceri, prin sprijinirea proiectului MADE IN RURAL, inițiat de Fundația World Vision România.

Evenimentul va aduce pe aceeași scenă atât lideri de top din sfera business, câtși pe cei mai buni artisti români ai muzicii clasice.Camereta Regală, sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore, va interpreta arii ale celor mai cunoscuți compozitori, în timp ce experții în inventică și tehnologie vor vorbi despre cum inovația poate transforma un hobby într-o afacere de succes. George Geogakoupoulos, CEO Bancpost, Mircea Tudor, câștigătorul din 2009 și 2013 al Marelui Premiu oferit de Salonul de Invetică de la Geneva, Severina Pascu, CEO UPC România, Balvinder Powar, profesor de leadership în Madrid și Richard Jolly, profesor de leadership și comportament organizațional în Marea Britanie, sunt personalitățile care vor interveni cu discursuri actuale și motivante.

Fondurile strânse în urma acestei ediţii Leadership concert vor fi folosite în beneficiul copiilor săraci și al comunităților de la sate, întrucât proiectul MADE IN RURALformează şi sprijină financiar antreprenorii  din mediul rural și dorește îmbunătățirea condițiilor de viață în zonele sărace din România.

Dezvoltarea comunităților rurale prin sprijinirea antreprenoriatului

Legătura dintre leadership, business și artă tradițională românească nu este pentru prima oară supusă atenției publice.Fundația World VisionRomânia sprijinăde 25 de ani comunitățile vulnerabile din țară. Proiectul MADE IN RURAL își propune să adapteze tradiția la economia de piață, revigorând meșteșugurile și transformându-le într-un business profitabil. Rezultatele sunt grăitoare: peste 1 500 de oameni au fost ajutați să se perfecționezeîn vederea găsirii unui loc de muncă și peste 600 să devină antreprenori. În același timp, 200 de planuri de afaceri dezvoltate de către participanţii la proiect vor fi premiate cu 10 000 de lei fiecare, pentru a putea fi puse în practică.

Evenimentul Leadership Concert va avea loc începând cu ora 17:30, fiind structurat în două părți, fiecare a câte 90 de minute. După terminarea spectacolului, toți cei prezenți pot participa la un cocktail de networking.Accesul se face exclusiv pe bază de bilete, acestea putând fi rezervate pe site-ul  www.leadershipconcert.ro.

Ediția de anul trecut a avut, de asemenea, o misiune socială, contribuind la îmbunătățirea condițiilor de viață a copiilor și a persoanelor defavorizate. Liderii de top din România și din străinătatate, împreună cu Prințesa Marina Sturdza, au fost prezenți pe scena evenimentului și au vorbit despre rolul conexiunii dintre angajații dintr-o companie, similar cu rolul armoniei existente între părțile componente ale unei orchestre.

George Georgakopoulos este CEO-ul Bancpost, CEO pentru România al Grupului Eurobank, Președintele Consiliului de Administrație al ERB Retail Services și membru în Consiliul de Administrație al Camerei de Comerț și Industrie Româno – Greacă.

Mircea Tudor este un antreprenor, cercetător și inventator român care s-a remarcat la nivel global prin peste 20 de brevete de invenție și cele două Mari Premii obținute la Salonul de Inventică de la Geneva.

Severina Pascu şi-a început cariera în 1996, în cadrul KPMG România, şi şi-a continuat-o ulterior în Marea Britanie, unde activitatea sa a fost concentrată pe companii locale şi multinaţionale din domeniul producţiei şi din sectorul serviciilor.Din 2008 este CEO-ul UPC România, anterior ocupând funcţia de CFO în cadrul aceleiași companii.

Balvinder Powar este profesor în cadrul IE Business School din Madrid unde predă cursuri de Leadership, Managementul și Motivarea Echipei, Abilități de Rezolvare a Conflictelor, Antreprenoriat și Industria Comerciala Spațială. Totodată este Managing Director și Board Member al BOOSTER Space Industries, o companie ce desfășoară un proiect inovator în industria aerospațială – Spațial Sub-Orbital în care sunt implicate țări din Europa și Statele Unite ale Americii.

Richard Jolly este Profesor de Leadership și Comportament Organizațional în cadrul London Business School, unde susține o gamă largă de cursuri pentru programul de Executive MBA în Londra, Orientul Mijlociu și Asia. Pe lângă activitatea academică, Richard oferă consultanță marilor companii, activitatea lui fiind concentrată pe susținerea de workshop-uri de dezvoltare managerială, cu accent pe leadership și managementul schimbării, fiind coach pentru manageri generali și pentru echipe manageriale.

World Vision este o organizaţie creştină, care desfăşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, de dezvoltare comunitară şi advocacy, punând în centrul activităţii bunăstarea copilului. Organizaţia se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile rurale, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Inspirată de valori creştine, fundaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.

Articole Similare