A murit toboşarul trupei The Stooges

Scott Asheton, toboşarul şi unul dintre membrii fondatori ai trupei The Stooges, a murit la vârsta de 64 de ani.

Iggy Pop, solistul trupei The Stooges, a anunţat decesul pe pagina lui de Facebook.

‘Bunul meu prieten Scott Asheton a murit noaptea trecută. Scott a fost un artist minunat. Nu am ascultat niciodată pe cineva care să bată la tobe la fel de bine ca Scott Asheton. Îmi era ca un frate. El şi Ron au lăsat lumii întregi o moştenire uriaşă. Familia Asheton a fost şi continuă să fie a doua familie a mea. Gândurile mele se îndreaptă spre sora lui, Kathy, soţia lui, Liz, şi fiica sa, Leanna, care erau bucuria vieţii sale’, a scris Iggy Pop.

Cauza decesului lui Scott Asheton nu a fost deocamdată dezvăluită.

Scott Asheton a înfiinţat trupa The Stooges în 1967, alături de Iggy Pop, Dave Alexander şi chitaristul Ron Asheton, fratele său mai mare, care a murit în 2009.

După ce grupul The Stooges s-a destrămat în 1974, Scott Asheton a colaborat cu alte proiecte muzicale, cântând la tobe cu Sonny Vincent şi Scott Morgan, dar şi în proiectele solo ale lui Iggy Pop.

Scott Asheton s-a reunit cu Iggy Pop şi ceilalţi membri supravieţuitori ai trupei The Stooges în 2003, alături de care a susţinut turnee şi a lansat discuri noi până în 2011, când a suferit un accident vascular cerebral, care l-a obligat să se retragă temporar din muzică.

În 2010, Scott Asheton, Iggy Pop şi James Williamson au fost incluşi în Rock and Roll Hall of Fame.