Confidenţialitate

A murit Mireille Darc

Actrția și regizoarea Mireille Darc  s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani.

Mireille Aigroz, pe numele real, actriţa şi-a ales pseudonimul Darc cu referire la Joan of Arc.

Actriţa-cult a anilor ʼ70 a murit în noaptea de duminică spre luni, în Paris. A debutat ca actriță la Paris, în 1959. Cele mai cunoscute filme în care a făcut roluri memorabile sunt ”Weekend” (1967), ”The Tall Blond Man with One Black Shoe” (1972) și ”Galia” (1966). Cariera ei a fost întreruptă brusc de un grav accident de mașină, în anii 80, în urma căruia a suferit mai multe intervenții chirurgicale.

În filmul ”The Tall Blond Man with One Black Shoe” (Marele Blond cu un pantof negru), în regia lui Yves Robert, Mireille Darc a apărut purtând o rochie neagră strânsă pe gât, decupată în spate până la jumătatea feselor. Creată de Guy Laroche, rochia a fost croită la indicațiile date de Mireille Darc și a deveit un obiect de colecție în zilele noastre.

Actrița a avut o lungă relație cu Alain Delon, între 1968 și 1983, care i-a crescut popularitatea și numărul de apariții în presa mondenă. “A fost, probabil, cea mai mare dragoste a vieţii mele. Femeia vieţii mele”, mărturisea Alain Delon într-un interviu.