Confidenţialitate

A murit actriţa Cristina Stamate

Actrița Cristina Stamate a încetat din viață luni dimineață. Artista avea 71 de ani și era internată la Spitalul Floreasca din Capitală. Fusese internată în spital chiar în ziua în care a murit Stela Popescu.

Purtătorul de cuvânt al unității medicale, medicul Bogdan Oprită, a declarat pentru Europa FM că actrița Cristina Stamate s-a stins din viață luni dimineață, în jurul orei 7.00.

Artista avea mai multe probleme medicale, printre care și probleme cardiace.

Cristina Stamate s-a născut pe  8 februarie 1946. A fost actriță a Teatrului de Revistă Constantin Tănase, jucând în mai multe piese, printre care “Arca lui Nae și Vasile”, “Bufonii regelui”, “Dai un ban, dar face”, “Idolul femeilor” sau “Nimic despre papagali”.

Într-un interviu acordat revistei Formula AS, Cristina Stamate declară că poți fi amuzant chiar și când ai o zi proastă, iar harul de a-i face pe alții să râdă este ceva extraordinar.

Eu cred că viața e foarte comică. Te apucă și râsul când vezi ce se întâmplă în jur. E plină de umor, e un joc de-a râsul plânsul, din care eu găsesc mai ales motivele de râs. Eu cred, de altfel, că umorul ne e specific nouă, că neam. Avem mișto-ul în sânge. Atu-ul meu este că eu am umor și în viață de zi cu zi, nu doar pe scenă. Oricât de neagră ar fi viața, tot găsesc de ce să fac haz. N-aș suporta să mă afișez în fața altora deprimată și plângăcioasă. E sub demnitatea mea“, spunea Cristina Stamate, în 2009.