A murit Chuck Berry

Pe numele complet Charles Edward Anderson “Chuck” Berry, artistul rock and roll de al cărui nume se leagă piese de succes din anii 50, 60 și 70 s-a stins din viață sâmbătă seara. Chuck Berry avea 90 de ani.

Chuck Berry a fost găsit inconştient, în jurul orei prânzului. Decesul lui a fost declarat la ora locală 1:26 PM.

În 2017, Chuck Berry urma să lanseze un nou album, “Chuck”, produs în întregime de el. Printre membrii trupei cu care artistul a înregistrat acest nou material se numără şi copiii acestuia, Charles Berry Jr., chitarist, şi Ingrid Berry, care a cântat la muzicuţă.

Chuck Berry declara că noul sau material discografic va fi dedicat soţiei sale, în vârstă de 68 de ani, Themetta.

”Dragă, îmbătrânesc. Nu mai e mult. Am muncit mult la albumul ăsta şi acum cred că e momentul potrivit să-l scot pe piaţă”.

Cu piesele “Maybellene”, “Roll over Beethoven” sau “Johnny B.Goode”, lansate la sfârşitul anilor ’50, Chuck Berry a fost considerat unul dintre fondatorii rock&roll-ului modern, fiind şi o influenţă majoră pentru trupele Beatles și Rolling Stones.

Chuck Berry a primit în 1984 un premiu Grammy pentru întreaga carieră şi este unul dintre primii artişti care au primit un loc în Rock and Roll Hall of Fame, în 1986.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS