Confidenţialitate

A murit Chuck Berry

Pe numele complet Charles Edward Anderson “Chuck” Berry, artistul rock and roll de al cărui nume se leagă piese de succes din anii 50, 60 și 70 s-a stins din viață sâmbătă seara. Chuck Berry avea 90 de ani.

Chuck Berry a fost găsit inconştient, în jurul orei prânzului. Decesul lui a fost declarat la ora locală 1:26 PM.

În 2017, Chuck Berry urma să lanseze un nou album, “Chuck”, produs în întregime de el. Printre membrii trupei cu care artistul a înregistrat acest nou material se numără şi copiii acestuia, Charles Berry Jr., chitarist, şi Ingrid Berry, care a cântat la muzicuţă.

Chuck Berry declara că noul sau material discografic va fi dedicat soţiei sale, în vârstă de 68 de ani, Themetta.

”Dragă, îmbătrânesc. Nu mai e mult. Am muncit mult la albumul ăsta şi acum cred că e momentul potrivit să-l scot pe piaţă”.

Cu piesele “Maybellene”, “Roll over Beethoven” sau “Johnny B.Goode”, lansate la sfârşitul anilor ’50, Chuck Berry a fost considerat unul dintre fondatorii rock&roll-ului modern, fiind şi o influenţă majoră pentru trupele Beatles și Rolling Stones.

Chuck Berry a primit în 1984 un premiu Grammy pentru întreaga carieră şi este unul dintre primii artişti care au primit un loc în Rock and Roll Hall of Fame, în 1986.