Confidenţialitate

A murit actriţa spaniolă Pilar Bardem | VIDEO

Legendara actriţă spaniolă Pilar Bardem a murit, sâmbătă, la vârsta de 82 de ani, în urma unei suferinţe îndelungate, potrivit TVE.

Născută în Sevilia, pe 14 martie 1939, ea a făcut parte dintr-o familie de cineaşti importanţi, fiind sora regizorului Juan Antonio Bardem şi mama actorilor Javier, Carlos şi Mónica Bardem.

Pilar Bardem a jucat în peste 60 de filme şi numeroase seriale, câştigând un trofeu Goya pentru rolul din „Nadie hablará de nosotras cuando hayamos muerto” (Nimeni nu va vorbi despre noi când vom fi morţi) în 1995.

Cu puternice convingeri progresiste, diva a militat pentru diferite cauze, inclusiv pentru îmbunătăţirea condiţiilor actorilor, făcând parte și din campania “Nu războiului!”, deviza sub care personalităţi ale culturii spaniole şi-au exprimat respingerea războiului din Irak în 2003.

În 2008, Pilar Bardem a primit medalia de aur pentru merit în artele spaniole.

“Ea ne lasă uriaşa sa moştenire în film, teatru şi televiziune. Dar marea Pilar Bardem a fost mai presus de toate o apărătoare a egalităţii, libertăţii şi drepturilor tuturor”, a declarat premierul spaniol, Pedro Sanchez, pe contul său de Twitter.