A murit actorul Robin Williams. Ce roluri celebre a interpretat

Actorul a fost nominalizat de trei ori la premiile Academiei de film americane, pentru rolurile din filmele ‘Bună dimineaţa, Vietnam’, ‘Cercul poeţilor dispăruţi’ şi ‘Regele pescar’. Robin Williams a şi a câştigat un premiu Oscar pentru prestaţia din filmul ‘Good Will Hunting’.

Robin Williams a murit la vârsta de 63 de ani. El a fost găsit de poliție în locuința sa din statul California.

Prima variantă luată în calcul de oamenii legii este sinuciderea.

Robin Williams s-a născut la Chicago în 1951. A crescut într-o familie bogată, dar a fost educat, aşa cum a dezvăluit ulterior, de o servitoare. Ulterior a dezvoltat o pasiune pentru comedie.

De altfel după terminarea studiilor a început să susţină numere de stand-up comedy în cluburi de profil. Destul de repede, s-a făcut remarcat şi în televiziune, în emisiuni precum ‘Richard Pryor Show’ şi ‘America 2-Night’.

Succesul a venit odată cu rolul unui extraterestru din serialul ‘Mork and Mindy’. Performanţa extraordinară din acel serial l-a transformat rapid într-un actor celebru pe plan naţional. Aşa cum a recunoscut ulterior, celebritatea a venit prea repede, iar tânărul star a trecut printr-o perioadă dificilă, marcată de abuzurile de droguri şi de alcool.

Robin Williams a câştigat premiul Oscar pentru rolul din filmul ‘Good Will Hunting’ şi a primit alte trei nominalizări la Oscar pentru rolurile din ‘Good Morning, Vietnam’, ‘Regele pescar’ şi ‘Cercul poeţilor dispăruţi’. A mai câștigat și 6 premii Golden Globe, două premii Screen Actors Guild și 3 premii Grammy.

Robin Williams a mai jucat în filmul ‘Mrs. Doubtfire’, iar recent în pelicula ‘Angriest Man in Brooklyn’.

Cel mai recent serial în care a făcut rolul memorabil al unui director de agenție de publicitate este ‘The Crazy Ones’.