A murit actorul Mihai Fotino

Mişu Fotino a murit, luni, la vârsta de 83 de ani, după o lungă şi grea suferinţă.

‘Maestrul Mihai Fotino (Mişu Fotino) a încetat din viaţă, în cursul zilei de azi, la vârsta de 83 de ani. În cei peste 50 de ani petrecuţi pe scena Teatrului Naţional «I. L. Caragiale» din Bucureşti, artistul a dat viaţă unor personaje memorabile. Îţi mulţumim, Maestre!’, se arată şi într-un mesaj publicat de TNB pe pagina oficială de Facebook.

Mihai Fotino (Mişu Fotino) a debutat la vârsta de 6 ani, în anul 1936, în piesa de teatru ‘Coloniale’, iar, din 1952, Mihai Fotino a fost actor la Teatrul Dramatic din Braşov.

A fost remarcat de marele regizor Sică Alexandrescu, care a decis să-l aducă la Bucureşti. Din 1956, a jucat la Teatrul Naţional ‘I. L. Caragiale’ din Bucureşti.

La cea de-a XIV-a ediţie a galei premiilor Uniunii Teatrale din România, (UNITER), din 2006, Mihai Fotino a fost premiat pentru întreaga sa activitate.

De asemenea, a fost distins cu Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a (1967) ‘pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice’. În februarie 2004, a primit Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, categoria D – ‘Arta Spectacolului’, ‘în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului’.