A murit actorul Mickey Rooney

Actorul american Mickey Rooney a decedat la vârsta de 93 de ani.

Mickey Rooney, unul dintre primii copii vedetă de cinema, care s-a bucurat de o imensă popularitate în anii ’30 şi ’40, s-a stins din viaţă duminică, la vârsta de 93 de ani. Potrivit familiei, acesta a murit din cauze naturale, după ce în ultimii ani a acuzat mai multe probleme de sănătate.

Născut la 23 septembrie 1920, la New York, Mickey Rooney era fiul a doi actori de vaudeville ambulanţi. Împreună cu ei şi-a făcut debutul, în 1922, la vârsta de doar 17 luni.

El devine încă din 1927 un star al cinematografului mut, jucând timp de opt ani un personaj comic devenit foarte popular, Mickey McGuire, al cărui prenume l-a împrumutat.

Actorul-copil îşi multiplică apariţiile în filme şi devine idolul Americii odată cu filmul ‘Andy Hardy’ (1937), în care joacă rolul unui fiu rebel. Filmul va avea 14 continuări până în 1944 şi va prefigura serialul. Acest rol i-a adus un Oscar special pentru ‘contribuţia semnificativă în personificarea pe ecran a spiritului tinereţii’.

El triumfă ulterior, în 1939, cu comedia muzicală ‘Babes in arms’, în care formează un cuplu mitic de dansatori împreună cu Judy Garland, cu care joacă în ‘Strike Up the Band’ (1940) şi ‘Babes on Broadway’ (1941).