A început Cupa Mondială la sărituri cu schiurile la Râșnov (AUDIO)

În acest weekend are loc la Râșnov cea mai importantă competiție din sporturile de iarnă, organizată în România: Cupa Mondială feminină la sărituri cu schiurile.

La etapa acestui concurs, găzduită anual în orașul brașovean vor participa multe medaliate olimpice de la PyeongChang, la doar o săptămână după plecarea din Coreea de Sud.

Printre ele se află și actuala campioană olimpică, lidera la zi în clasamentul mondial: norvegianca Maren Lundby. Ea va lupta și cu câștigătoarele medaliilor de argint și bronz la Jocurile Olimpice: Katharina Althaus din Germania și japoneza Sara Takanashi.

În total, vor fi 50 de săritoare din 12 țări. România va fi reprezentată de trei sportive – Dana Haralambie, Diana Trâmbițaș și Carina Militaru.

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu a declarat pentru Europa FM că nu se așteaptă deocamdată la o clasare semnificativ mai bună decât cea din Coreea de Sud a Danei Haralambie – locul al 25-lea:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe trambulinele de la Râșnov, vineri au avut loc calificările, iar sâmbătă și duminică se va desfășura concursul propriu-zis, începând de la ora 08:45, respectiv 10:00.

Intrarea publicului va fi liberă la Cupa Mondială de sărituri cu schiurile, iar Primăria din Râșnov a pus la dispoziție curse gratuite din centrul orașului și înapoi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS