A fost lansat primul dicționar online al Teatrului Românesc | AUDIO

Primul dicționar multimedia al teatrului românesc este un site-arhivă care își propune „să redescopere, să revitalizeze și să reimagineze arhivele teatrale pentru noile generații și să contribuie la prezervarea lor pentru viitor”.

Dicționarul multimedia al teatrului românesc include, în prima etapă, 50 de fișe multimedia, împărțite în două secțiuni: Artiști și Spectacole, care acoperă perioada 1950-2000.

Intenția inițiatorilor este să continue completarea dicționarului, pe măsură ce vor accesa noi fonduri.

Anca Grădinaru a întrebat-o pe Cristina Modreanu cum a reușit să adune, împreună cu ceilalți peste 20 de autori ai dicționarului, atât de multe imagini și cronici de arhivă, dar și cum va continua proiectul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„A fost o muncă pasionantă în ultimele șase luni, o investigare a memoriei teatrului românesc în urma căreia am devenit cu toții mai optimiști, încrezători că totul are sens, chiar dacă uneori nu pare să fie așa.

Avem ce lăsa generațiilor următoare și ține numai de noi să ne ridicăm cel putin la aceeași înălțime la care au ajuns cei incluși în această primă etapă în Dicționar.

Sperăm cu toții, o echipă de peste 30 de persoane, specialiști în teatru și studenti, să putem continua acest proiect”, a spus Cristina Modreanu, coordonatorul proiectului și critic de teatru.

Proiectul Dicționarul multimedia al teatrului românesc este produs de Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS) și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național AFCN.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS