Confidenţialitate

8 vieți au fost salvate după ce familiile a doi pacienți în moarte cerebrală au fost de acord cu donarea de organe | AUDIO

Opt oameni au primit o nouă şansă la viaţă după ce familiile a doi pacienţi în moarte cerebrală au fost de acord cu donarea de organe, anunță Agenția Națională de Transplant, pe pagina sa de Facebook. Echipe medicale complexe s-au ocupat de prelevarea de ficat, rinichi şi cornee, la Iaşi şi Oradea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Două familii îndurerate au facut posibil ca alţi oameni să primească o şansă la o viaţă mai bună”, a transmis Agenţia Naţională de Transplant. Duminică, la Spitalul Clinic de Urgenţă din Iaşi, de la un pacient în moarte cerebrală au fost prelevate ficatul și rinichii.

„De la începutul acestui an, la Iaşi s-au realizat 5 intervenţii de prelevare organe şi ţesuturi”, precizeaza ANT.

Luni, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, s-a desfăşurat o altă intervenţie de prelevare, cea de-a 33-a la nivel naţional. Echipele Institutului Clinic Fundeni au prelevat ficatul, iar cele ale Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca – rinichii. Corneea a fost prelevată de echipa Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti.

2 pacienţi pot spune că „s-au născut a doua oară” datorită intervenţiilor de transplant hepatic realizate la Spitalul „Sf. Spiridon” Iaşi şi la Institutul Clinic Fundeni. Alţi 4 pacienţi vor avea o viaţă mai bună datorită transplanturilor renale, realizate de profesioniştii de la Spitalul Clinic Parhon din Iasi şi Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca.

„Încă 2 pacienţi îşi vor recăpăta vederea în urma transplanturilor de cornee realizate la Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti”, transmite ANT, mulțumind tuturor celor care fac posibil ca viaţa să triumfe dincolo de moarte.

Sursa foto: Facebook / Agentia Nationala de Transplant

Citește și: Agenția pentru Standarde Alimentare din Marea Britanie: Nu permiteți copiilor sub 4 ani să consume sucuri înghețate | AUDIO