5 iunie, zi istorică pentru tenisul românesc

Deşteptarea a prezentat o ediţie specială dedicată succesului înregistrat de Simona Halep.

Pe 5 iunie 1973 Ilie Năstase a câștigat turneul de tenis de la Roland Garros. Pe 5 iunie 2014, Simona Halep luptă pentru un loc în finala Roland Garros.

Monica, Vlad şi George au stat de vorbă şi cu Cristian Tudor Popescu despre Simona Halep, gazetarul realizând o analiză amănunţită a jocului său de miercuri.

Simona Halep, locul 4 WTA şi a patra favorită, a înregistrat, miercuri, cea mai bună performanţă a sa la un turneu de Grand Slam, calificându-se în semifinale la Roland Garros, după ce a învins-o, scor 6-2, 6-2, pe sportiva rusă Svetlana Kuzneţova, numărul 28 WTA şi cap de serie 27.

Click aici pentru a reasculta analiza lui Cristian Tudor Popescu

Doar trei românce s-au calificat în semifinalele unui Grand Slam la simplu, de-a lungul timpului: Virginia Ruzici de două ori, în 1978, când a câştigat turneul de la Roland Garros, şi în 1980, când a pierdut finala aceleiaşi competiţii, în faţa americancei Chris Evert, Florenţa Mihai, finalistă în 1977 tot la Roland Garros, meci pierdut la Mima Jausovec (Iugoslavia), şi Irina Spîrlea, învinsă în 1997, în penultimul act al US Open de Venus Williams.

La masculin, Ilie Năstase este singurul român care a atins această fază, de mai multe ori, ultima dată în 1976, la US Open şi la Wimbledon, la competiţia londoneză jucând finala, pierdută în faţa suedezului Bjorn Borg.

citește și PRESA INTERNAȚIONALĂ DESPRE SIMONA HALEP

Componenţii echipei naţionale de fotbal a României s-au fotografiat în cantonamentul din Elveţia cu un banner pe care era inscripţionat mesajul ‘Noi o susţinem pe Halep’, imaginea fiind postată pe pagina de facebook a lui Ciprian Marica.

Atacantul român a însoţit fotografia postată pe facebook de un mesaj adresat jucătoarei de tenis Simona Halep: Hai Simona, hai România!