Confidenţialitate

470 de alergători au participat în Team HOSPICE la Maratonul Internațional București

HOSPICE Casa Speranței a participat duminică pentru a 8-a oară la Maratonul București Raiffeisen Bank, ca organizație beneficiară pentru a strânge fonduri necesare acordării de îngrijire paliativă gratuită copiilor și adulților care suferă de boli incurabile.

În Team HOSPICE, echipa de alergători a organizației, s-au înscris cu această ocazie 470 de persoane, atât prin intermediul companiilor din care fac parte, cât și individual, pe team.hospice.ro, iar în urma participării la eveniment, organizația a strâns 285.000 de lei pentru finanțarea serviciilor de îngrijire pe care le oferă.

76 dintre alergătorii Team HOSPICE au ales să susțină organizația prin intermediul unui cont pe platforma Galantom.ro, unde au strâns fonduri pentru îngrijirea paliativă a copiilor și adulților care suferă de boli incurabile. În total, fondurile strânse pe Galantom depășesc 70.000 de lei, numărul donațiilor fiind de circa 700.

În total, fondurile adunate de organizație prin intermediul fundraisingului individual și al sponsorizărilor se ridică la 285.000 de lei. Cu această sumă, HOSPICE poate asigura gratuit pentru pacienții adulți și copii care suferă de boli incurabile 438 de zilie de internare în unitățile cu paturi ale organizației, 712 vizite la domiciliul pacienților și 1425 de participări în centrele de zi.

La Maratonul Internațional București, Team HOSPICE a beneficiat de sprijinul Kaufland România, Electrica SA, Hervis, Coca Cola, InterContinental Bucharest și Event Stuff.

Din echipa Europa FM au alergat pentru HOSPICE Casa Speranței Marcela Stancu, Gabriel Oprescu și Ștefan Lungociu.

Cea mai mare parte a alergătorilor s-au înscris în Team HOSPICE prin intermediul companiilor la care lucrează: Kaufland, Electrica SA, GSK, KPMG, Oracle, Servier, Edenred, Zentiva, Coca-Cola, Hervis, Holcim, Decathlon, BearingPoint, Schneider Electric, Marsh, Fundația Vodafone, Orkla Foods Romania. De asemenea, angajații companiilor Misys și Colliers au strâns fonduri pentru organizație prin intermediul platformei online Galantom.

În cortul HOSPICE, masajul alergătorilor a fost asigurat de către Active Life România.

Printre susținătorii serviciilor de îngrijire paliativă oferite de HOSPICE s-a numărat și cântăreața Claudia Pavel, care a alergat în echipa de ștafetă Cream Team, alături de Mirela Nemțanu, Maria Cristina Banu și Ana Maria Coadălată.

În Piața Constituției au luat startul și Ștafeta TVR pentru HOSPICE, formată din jurnaliști ai Televiziunii Române: Andreea Archip, Andra Soceanu, Mihai Rădulescu și Costin Deșliu, care au alergat pentru cauza HOSPICE.

De asemenea, sportivul de anduranță Andrei Roșu a alergat la proba de semimaraton pentru HOSPICE Casa Speranței împreună cu echipa Atlantic4, care va străbate în 2017 Oceanul Atlantic într-o barcă cu vâsle pentru a susține amenajarea Centrului socio-medical HOSPICE de la Adunații Copăceni.