Confidenţialitate

George Simion acuză Biroul de Migraţie şi Azil de la Chișinău de abuz

Românul expulzat săptămâna trecută din Republica Moldova se adresează tribunalului.

George Simion acuză Biroul de Migraţie şi Azil de la Chișinău de abuz.

Susţinătorii cauzei sale, zeci la număr, între care şi personalităţi de dincolo de Prut, se gândesc să sesizeze Curtea Europeană a Drepturilor Omului.
Zeci de oameni de cultură și persoane publice din Republica Moldova au înaintat președintelui și guvernului de la Chișinău o scrisoare deschisă prin care cer anularea expulzării lui George Simion, liderul mișcării Acțiunea 2012.

Semnatarii scrisorii consideră că decizia autorităților moldovene încalcă drepturile fundamentale ale omului. Ei consideră că această măsură afectează aspirațiile europene ale decidenților de la Chișinău.

‘Faptul că această persoană a fost ridicată din fața unui liceu, condusă direct la vamă, expulzată prin motive inventate, reprezintă abuzuri ale instituțiilor statului, se arată în scrisoare.

Autorii textului susțin că activitatea lui Simion nu reprezenta o amenințare la adresa siguranței naționale.

Președintele platformei unioniste ‘Acțiunea 2012‘, George Simion, a fost reținut pe 13 mai, iar la scurt timp a fost expulzat din Republica Moldova. El a primit interdicția de a mai intra pe teritoriul statului timp de cinci ani.

Decizia autorităților moldovene a fost luată cu câteva zile înainte de mitingul din 16 mai de la Chișinău, organizat de ‘Acțiunea 2012’, la care au participat aproximativ 25.000 de persoane.