4 înotători americani care s-au plâns că au fost atacați la Rio, anchetați pentru că ar fi mințit

Cel mai scandalos incident de securitate de la Olimpiadă, în care 4 înotători americani s-au plâns inițial, că au fost victimele unui jaf armat, se dovedește a fi o minciună, cel puțin pe jumătate.

 

Duminică seara, cei patru campioni americani au petrecut într-un club de noapte. După care au luat un taxi pentru a merge în satul olimpic.

La un moment dat, s-au oprit la o benzinărie. Au mers la toaletă, iar când au intrat din nou în taxi, un bărbat i-ar fi amenințat cu arma, le-ar fi cerut să iasă din mașină și să se întindă pe jos. După care ar fi fost jefuiți.

Unul dintre înotători, Brian Lochte, medaliat cu aur la Rio, a povestit pentru postul de televiziune NBC că taxiul lor a fost oprit pe dreapta, iar niște tipi cu insignă de polițist au scos armele.

“Am refuzat să mă culc la pământ pentru că nu făcusem nimic greşit. Atunci un individ şi-a scos pistolul, l-a armat, l-a pus la tâmpla mea și mi-a spus:  “Jos”. “Mi-am ridicat braţele. Ne-a luat banii, mi-a luat portofelul”, a povestit el.

După incident, poliția și postul NBC au vizionat imaginile din benzinărie și de la intrarea în satul olimpic și au constatat că de fapt, sportivii vandalizaseră baia benzinăriei, iar cei care i-au oprit să plece erau membri ai echipei de securitate chemate de angajați. În plus, nu i-a jefuit nimeni.

Corespondentul NBC precizează că oficialii sportivi americani și-au cerut scuze, precizând că ceea ce au făcut cei patru înotători nu caracterizează întreg lotul Statelor Unite.

După aceste contradicţii, un judecător a decis ca sportivii care au afirmat că au fost victimele unui jaf armat să nu părăsească teritoriul Braziliei.

Unul dintre ei a apucat să plece, iar alți doi au fost dați jos din avionul care îi ducea in Statele Unite pentru a fi anchetați. Inițial au fost reținuți, apoi eliberați.

În Brazilia, mărturia mincinoasă se pedepsește cu închisoare.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS