22.000 de membri ai grupării teroriste Stat Islamic, deconspirați

Un fost membru al grupării teroriste Statul Islamic a dezvăluit – postului britanic de televiziune Sky News –  fișele a 22.000 de recruți din peste 50 de țări.

Informațiile erau pe un stick USB, furat de un fost membru al organizației care își spune Abu Hamed.

El le-a predat unui jurnalist Sky News, aflat în Turcia. I-a spus acestuia că a părăsit  ISIS deoarece organizația este o escrocherie.

Vreau să le spun oamenilor din interiorul grupării că organizația este o minciună. Nu este islam. Nu se respectă nici Sharia, nici islamul. Este departe de islam – a povestit bărbatul pentru Sky News. El speră ca informațiile furnizate presei să ducă la distrugerea grupării Stat Islamic.

Fiecare fișă conține pe lângă numele reale ale luptătorilor ISIS, numerele lor de telefon, datele de contact ale familiilor, din ce țară provin, ce grupă de sânge au, ce studii au făcut, ce abilități au, prin ce țări au călătorit și cine i-a sprijinit să se alăture grupării teroriste.

Cel care a furnizat toate aceste informații a precizat că organizația teroristă și-ar fi abandonat cartierul general din orașul Rakka din nordul Siriei și s-ar fi retras în deșert.

Sunt informații extrem de importate care ar putea reprezenta sfârșitul pentru gruparea ISIS – spun experții care au au intrat în posesia acestor date.