Confidenţialitate

19 lucrători români, infectați cu coronavirus la o fermă din Germania

19 cetăţeni români angajați la o fermă din localitatea Swisttal, districtul Rhein-Sieg, Germania, au fost confirmaţi ca infectaţi cu SARS-CoV-2, informează, marţi, Ministerul Afacerilor Externe. La fermă lucrează 320 de români, însă unul singur e la spital.

Prima testare a întregului personal a avut loc în data 18 iulie, o nouă testare urmând să fie efectuată în data de 23 iulie.

„În acest context, oficiul consular a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații suplimentare cu privire la situația cetățenilor români, iar o echipă din cadrul oficiului consular s-a deplasat, la data de 20 iulie 2020, la ferma în cauză. Conform informațiilor obținute de reprezentanții consulatului, cetățenii români depistați pozitiv cu COVID-19 sunt asimptomatici, un singur cetățean român fiind internat în spital pentru o altă afecțiune, măsura fiind dispusă anterior depistării infecției cu COVID-19. În prezent, starea de sănătate a cetățeanului român internat este stabilă”, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

De asemenea, autoritățile germane și reprezentanții fermei au precizat că, până la cea de-a doua testare, toți lucrătorii fermei au fost plasați în carantină, iar persoanele infectate au fost izolate de restul angajaților, în spații special puse la dispoziție.

De asemenea, angajatorul și-a manifestat disponibilitatea de a suporta costurile de repatriere pentru persoanele ale căror rezultate vor fi negative și la a doua testare pentru COVID-19 și ale căror contracte de muncă expiră în perioada următoare, în măsura în care aceștia vor opta pentru revenirea în țară.