Confidenţialitate

Rusia: Fragmente de corpuri umane și din avionul Tupolev 154 prăbușit, duminică, în Marea Neagră – recuperate de scafandri

Scafandrii militari ruşi au găsit bucăţi din epava avionului Tupolev-154 care s-a prăbuşit duminică dimineaţă în Marea Neagră  cu 92 de persoane la bord, între care 61 de membri ai Corului Armatei Roșii.  Nu este luată în calcul varianta ca avionul să fi fost ținta unui atac terorist, a spus minustrul rus al Transporturilor, Maxim Sokolov:

„Principala ipoteză nu include varianta unui act terorist. Presupunem că probleme tehnice sau o eroare de pilotaj ar putea să fi fost cauza. Dar, subliniez, doar o anchetă împreună cu un comitet tehnic special din Ministerul Apărării ne va spune cauza exactă”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De asemenea, a fost recuperat corpul pilotului. La suprafață au fost aduse zeci de fragmente de cadavre. Au fost trimise la Moscova pentru identificarea victimelor. 3000 de persoane sunt implicate în operațiunile de căutate, inclusiv 100 de scafandri.

Ieri, a fost zi de doliu național în Rusia. Premierul Dmitri Medvedev:

„Este doliu în întreaga ţară. În numele guvernului Federaţiei Ruse, doresc să transmit condoleanţe rudelor celor care au murit”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De la Vatican, Papa Francisc a transmis condoleanțe Rusiei:

„Transmit sincere condoleanţe şi regretul pentru trista ştire despre avionul rus prăbuşit în Marea Neagră. Domnul să fie alături de poporul rus, de rudele pasagerilor, jurnaliştilor, membrilor echipajului şi excelentului Cor al Armatei Roşii”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Avionul armatei ruse pornise duminică din Soci cu destinția Siria. Faimosul ansamblu „Alexandrov” urma să cânte pentru trupele ruseşti din această țară afectată de confruntări din 2011 încoace.