Confidenţialitate

14 iahturi, blocate în șantierele navale din Olanda. Autoritățile vor să vadă în ce măsură proprietarii au legătură cu Rusia | AUDIO

În Olanda, autoritățile vamale au blocat 14 iahturi în șantierele navale. Sunt verificați proprietari acestor ambarcațiuni. Mulți nu se află pe listele de sancțiuni împotriva Rusiei, dar autoritățile olandeze încearcă să afle dacă au vreo legătură cu aceștia.

Din cele 14 ambarcațiuni de lux, două se aflau în întreținere pe șantiere navale din Olanda, iar celelalte 12 în construcție. E vorba de ambarcațiuni mari, cu o lungime de peste 35 de metri.

Ministerul olandez de Externe susține că aceste nave nu pot furnizate, trasferate sau exportate pentru moment, deoarece se fac investigații legate de proprietarii acestora.

Unii dintre ei nu apar pe listele europene de sancțiuni la adresa Rusiei, dar cel puțin în cazul unuia dintre proprietari există suspiciuni că ar avea legături cu oligarhii ruși aflați pe lista de sancțiuni aprobată de Uniunea Europeană, potrivit Agenției France Presse.

În Olanda, au fost, de asemenea înghețate active și tranzacții de peste 650 de milioane de euro.

Din 24 februarie și până acum, de când Rusia a început războiul în Ucraina, mai multe țări au confiscat iahturi ale unor oligarhi ruși.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Shutterstock