135 de piese au fost înscrise la Selecţia Naţională Eurovision 2013

Lora, Robert Turcescu şi trupa, Luminiţa Anghel, Elena Cârstea, Electric Fence, Cezar Ouatu, Daniel Robu, Liviu Mititelu, Alin Văduva şi Naomi sunt câţiva dintre cei care ar putea urca pe scena concursului, dacă piesele lor vor trece de proba preliminară.

Perioada de înscrieri pentru etapa naţională a concursului s-a încheiat duminică, la ora 20.00, însă plicuri cu piese înscrise mai pot ajunge la TVR în zilele următoare, dacă ele au fost trimise prin poştă până la data menţionată.

Până acum, 135 de piese au fost înscrise în cursa pentru desemnarea reprezentantului României la concursul Eurovision 2013, cu 37 mai multe decât la selecţia de anul trecut.

Pe 18 februarie vor fi anunţaţi semifinaliştii selecţiei naţionale a Eurovision 2013.

TVR va dedica şi anul acesta două zile semifinalelor (23 şi 24 februarie), la fiecare dintre acestea urmând să participe câte 12-14 melodii.

Cele mai bune şase din fiecare semifinală, alese de juriul de specialitate, dar şi prin voturile telespectatorilor, vor intra în faza finală. Ponderea televotului este de 50%, la fel ca în cazul votului juriului.

Marea finală, la care participă cele 12 piese, va avea loc în data de 9 martie. Modalitatea de jurizare va fi: 50% televot, 50% juriu. Toate cele trei părţi ale concursului vor fi transmise în direct pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe www.tvrplus.ro, precum şi pe www.eurovision.tv, site-ul oficial al competiţiei. O mare comunitate de fani şi jurnalişti a urmărit anul trecut pe www.eurovision.tv transmisiunea finalei naţionale, care s-a clasat în top 5 al tuturor timpurilor privind spectacolele de selecţie.