128 de persoane sunt încă blocate în benzinării, pe A2

128 de persoane sunt blocate pe A2, dar în zone de siguranţă, asigură ministrul de interne. Carmen Dan subliniază că drumarii au început să deszăpezească autostrada, iar oamenii pot merge cu mașinile, iar frezele deszăpezesc în faţă.

„Avem încă 128 de persoane blocate în zone de siguranţă, spun eu, pentru că sunt în staţii PECO. Deja îi scoatem pe cei care au fost staţionaţi la benzinăria de pe kilometrul 88, cu freza în faţă. Vom debloca situaţia în orele următoare, dar e nepermis că am ajuns la atâtea ore să constatăm că încă nu dăm drumul circulaţiei în condiţii de iarnă„, a spus ministrul.

Ea a criticat faptul că pe acest segment de autostradă nu s-a intervenit din timp cu utilajele de deszăpezire.

Cele aproximativ o sută de persoane surprinse de viscol pe autostrada A2 şi care au petrecut noaptea în spaţiile de servicii de pe marginea şoselei, vor fi preluate şi duse în locurile unde şi-au lăsat autovehiculele, după care vor intra în convoi şi vor fi conduse până la Lehliu Gară, de unde îşi vor putea continua drumul, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Călăraşi.

Autostrada Soarelui (A2) este în continuare închisă, iar drumarii acţionează pentru deszăpezirea ambelor sensuri de mers folosind 11 freze, trei utilaje Unimog şi cinci autospeciale ATB, astfel încât, până la lăsarea întunericului, traficul să fie reluat, potrivit unui comunicat dat publicităţii de ISU Călăraşi.

Cele aproximativ o sută de persoane care vineri au fost surprinse de viscol pe A2 şi care au petrecut noaptea în spaţiile de servicii de la Drajna vor fi preluate şi duse în locurile unde şi-au lăsat autovehiculele, după care se va forma un convoi care va fi condus până la Lehliu Gară de unde oamenii îşi vor putea continua deplasarea către destinaţie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS