Confidenţialitate

1200 de kilometri pentru educație, între Cluj-Napoca și Vama Veche

După ce anul trecut a parcurs 600 de kilometri între Bistrița și București și a lucrat cu tineri din 40 de școli întâlnite pe traseu, Raluca Ciulei pornește într-o nouă caravană pentru educație, de data aceasta cu o țintă și mai ambițioasă, de 1200 de kilometri, între Cluj-Napoca și Vama Veche.

Raluca Ciulei va parcurge 1200 de kilometri pentru educație, între Cluj-Napoca și Vama Veche, în perioada 11 mai – 9 iunie.

”Pe Maria am cunoscut-o într-un sat din Ardeal. Este în clasa a doua și trăiește într-o sărăcie lucie împreună cu încă patru frați. Mama ei este alcoolică, tatăl plecat de-acasă. Petrec câteva zile cu acești copii, timp în care ne jucăm, facem matematică și învățăm să citim. În cea de-a patra zi, Maria desenează pe o foaie mare de hârtie visul ei. Se desenează într-o casă spațioasă, așezată la o masă cu multe cărți în jur. Alături se desenează mare, îmbrăcată într-un halat alb. Doresc să devin doctor când voi fi mare, să ajut mulți oameni. Pentru asta este nevoie să muncesc mult, îmi spune fetița cu un zâmbet adorabil.

Timpul să arătăm solidaritate este acum. Maria și frații ei nu mai pot aștepta. Refuz să cred că ei sunt doar niște cifre în niște statistici pe hârtie.

Alături de alți voluntari, în școlile care mă vor, mă voi opri, ne vom juca și voi povesti cu elevii, profesorii și părinții prezenți. Voi lăsa apoi o serie de activități practice precum dezvoltare socio-emoțională sau design thinking pentru preșcolari, școlarii mici și elevii de gimnaziu, pe care le-am pilotat cu succes în alte școli”, explică Raluca Ciulei.

 

Cine este Raluca Ciulei

După 21 de ani petrecuți în Germania, SUA și Elveția, a revenit în 2017 în România.

S-a situat în clasamentul mondial la tenis de câmp, a studiat informatica și logica la University of Pennsylvania, dar și matematica la una dintre cele mai prestigioase universități din Elveția, ETH Zürich – Eidgenössische Technische Hochschule Zürich, care a dat peste 20 de laureați ai Premiului Nobel, cel mai cunoscut fiind Albert Einstein. Acesta este, pe scurt, CV-ul Ralucăi Ciulei.

În afara acestei inedite caravane pentru educație, Raluca Ciulei este fondator și președinte Love for Life, organizație ale cărei proiecte vizează educația copiilor și adulților. ”Prin implicarea activă a fiecăruia dintre noi, aspirăm la un viitor în care niciun copil nu este lăsat pe dinafară de societate si de sistem, fiecare copil are șansa să își realizeze întregul potențial, să iasă din cercul vicios al sărăciei și excluderii sociale, să evite astfel transmiterea situației defavorizate de la o generație la alta, un viitor în care nicio comunitate nu este lăsată în urmă”, și-a definit misiunea Love for Life.