11 iunie în muzică

Sir Paul McCartney s-a căsătorit cu Heather Mills, la biserica St. Salvator din Irlanda.

2010 – Eric Clapton şi Steve Winwood concertează pentru prima dată în România, pe Stadionul ‘Iolanda Balaş Soter’ din capitală. Cu această ocazie, Europa FM difuzează, începând cu ora 23:00, concertul pe care Eric Clapton şi Steve Winwood l-au susţinut, în 2008, la Madison Sqare Garden din New York.

2008Federaţia Americană de Muzică a deschis un proces împotriva producătorilor emisiunii American Idol, motivând faptul că participanţii erau prost plătiţi din cauză că muzica LIVE din timpul show-ului era reînregistrată pentru episoadele redifuzate.

2006 – Cântăreaţa scoţiană, Sandi Thom a ajuns pe locul 1 în topul UK Chart cu ‘Smile… It Confuses People’

2004Courtney Love a fost reţinută de către poliţia americană după ce a atacat o femeie, cu o torţă, în casa din Los Angeles a fostului ei iubit, Jim Barber. Love a fost eliberată ulterior pe cauţiune.

2001Sir Paul McCartney s-a căsătorit cu Heather Mills, la biserica St. Salvator din Irlanda.

1988 – Pe stadionul Wembley din Londra, a avut loc spectacolul aniversar în cinstea lui Nelson Mandella. Au concertat Whitney Houston, Phil Collins, Dîre Straits, Stevie Wonder, Tracy Chapman, George Michael, Eric Clapton, UB40, The Eurythmics şi Simple Minds.

1969 – Trupa The Beatles ocupa locul întâi în topurile britanice cu piesa ‘The Ballad Of John and Yoko’. Melodia era cântată doar de doi dintre membri grupului, John Lennon şi Paul McCartney.

1946 – S-a născut John Lawton de la Uriah Heep.