Confidenţialitate

10 lucruri mai puţin cunoscute despre Johnny Depp

Actorul John Christopher Depp II, cunoscut pentru toţi sub numele de Johnny Depp, s-a născut pe 9 iunie 1963.

Johnny Depp este considerat unul dintre cei mai importanţi actori din generaţia sa, alături de George Clooney sau Brad Pitt.

Artist versatil şi extrem de expresiv, Johnny Depp s-a simţit în largul lui atât în producţiile hollywoodiene, cum ar fi “Piraţii din Caraibe”, “Chocolat” sau “Donnie Brasco” , dar şi în producţii independente, precum “Jurnalul unui iubitor de rom”.

Sunt binecunoscute colaborările sale cinematografice cu regizorul american Tim Burton: “Edward Mâini-de-foarfece”, “Legenda călăreţului fără cap/ Sleepy Hollow”, “Mireasa moartă/ Corpse Bride”, “Alice în Ţara Minunilor” sau “Umbre întunecate/ Dark Shadows”.

Deşi a fost nominalizat de trei ori la premiile Oscar, Depp nu a reuşit până în prezent să obţină nicio distincţie din partea Academiei Americane de Film. Totuşi, a fost premiat cu un Glob de Aur pentru rolul unui frizer sadic din “Sweeney Todd – Bărbierul diabolic din Fleet Street”, în 2008.

  1. Părinţii lui au fost modeşti, tatăl lui a fost inginer constructor, iar mama sa, chelneriţă.

  2. S-a mutat din oraş în oraş cu familia sa, când era mic. A locuit în 20 de oraşe până să se stabilească în Miramar, Florida.

  3. Nicolas Cage i-a obţinut primul rol. În schimb, când Cage a avut probleme cu banii, în 2007, Johnny Depp l-a ajutat, la rândul său.

  4. A intrat în Cartea Recordurilor cu titlul de cel mai bine plătit actor, în 2011, cu suma de 75 de milioane de dolari.

  5. A făcut un pariu cu Leonardo Di Caprio, în timp ce filmau pentru “What’s Eating Gilbert Grape”. Johnny Depp l-a provocat pe Leo să miroasă un ou stricat. Di Caprio a îndeplinit provocarea, aşa că solistul The Hollywood Vampires a pierdut 500 de dolari.

  6. A fost arestat în 1998. Paparazzi l-au urmărit toată ziua, în timp ce el era la o întâlnire. La un moment dat, nu i-a mai suportat şi i-a luat la bătaie.

  7. Va renunţa, curând, la cariera de actorie. Într-un interviu acordat BBC a declarat că nu va renunţa acum, dar nici nu este departe retragerea lui din lumea actoriei.

  8. A fost declarat cel mai sexy bărbat în viaţă în 2003 şi în 2009.

  9. Johnny Depp s-a apucat de fumat la vârsta de 12 ani.

  10. S-a lăsat de şcoală la 15 ani pentru a deveni star rock. După două săptămâni, a vrut să se întoarcă la şcoală. Directorul nu l-a mai primit, spunându-i că i-ar fi mai bine dacă şi-ar urma cariera muzicală.

Foto: Everett Collection / Shutterstock