Confidenţialitate

10.000 de persoane evacuate din cauza incendiilor din insula Corsica și sudul Franței

Autorităţile franceze au anunţat că peste 10.000 de persoane au fost forţate să-şi părăsească locuinţele în mijlocul nopţii, din cauza extinderii incendiilor de vegetaţie, care au făcut deja ravagii în Corsica şi sudul Franţei, transmite BBC.

Echipajele de pompieri au fost desfăşurate pentru a lupta cu flăcările în apropiere de localitatea Bormes-les-Mimosas, situată pe malul Mării Mediterane între Toulon şi Saint-Tropez.

 

În acest moment, 19 aeronave bombardiere cu apă sunt mobilizate alături de 2.000 de pompieri în lupta cu incendiile de vegetaţie din sudul Franţei şi de pe insula Corsica.

Pe teren, pompierii au reuşit să aducă sub control situaţia din sudul Vaucluse şi Haute-Corse, dar situaţia rămâne extrem de delicată în departamentul Var din cauza rafalelor violente de vânt, care au alimentat incendiile devastatoare din sudul Franţei.

Aproximativ 3.000 de hectare de vegetaţie au fost cuprinse de flăcări de-a lungul coastei Mediteranei, precum şi în zonele montane interioare şi pe insula Corsica.