Confidenţialitate

1 octombrie, ziua mondială a vegetarianismului

Ziua mondială a vegetarianismului este celebrată, în fiecare an, la 1 octombrie, de adepții acestei diete.

Iniţiativa unei asemenea sărbători a avut-o, în 1977, Societatea Vegetarienilor din America de Nord, fiind adoptată ca zi internațională în 1978 de Uniunea Internațională a Vegetarienilor

Alimentația predominat sau exclusiv vegetală a devenit tot mai populară în ultimii ani, find promovată ca alternativă sănătoasă și viabilă.

Potrivit unor studii, hrana vegetariană pregătită corespunzător poate satisface valorile nutriționale pentru toate etapele vieții umane, putând reduce considerabil riscul de îmbolnăvire.

Vegetarienii resping consumul produselor de origine animală în totalitate. Exista totuşi și unele variante mai permisice, care nu exclud ouăle sau alte produse obținute de la animale, precum lactatele, peştele sau mierea.

Semi-vegetarianismul se constituie dintr-o dietă bazată pe mâncărurile vegetariene, dar poate include pește, lactate sau ouă.

Societatea Vegetarienilor din România este o organizație non-profit, dedicată educării și informării publicului despre vegetarianism ca stil de viață.