Confidenţialitate

Zi de BINE: Iulian Postelnicu a stabilit un record mondial pentru ca niște copii fără prea multe șanse în viață să primească educație | AUDIO

“Era 21 decembrie, ora 7:30 dimineața. Unii dintre noi eram deja plecați cu mintea în vacanță, alții își făceau cafeaua și un calendar mental cu task-urile de terminat înainte de Sărbători, iar alții se întorceau pe partea ailaltă. Pe 21 decembrie, la ora 7:30 dimineața, Iulian Postelnicu finaliza ultimul semi-maraton din seria celor 143 de zile consecutive de alergat câte 21 km pe zi!

Nu l-a înregistrat, dar este un record mondial în toată regula. O singură persoană din lume a mai alergat 133 de zile consecutiv o distanță așa lungă. Un record mondial pentru ca niște copii fără prea multe șanse în viață să primească o educație care face din ei niște campioni. Se întâmplă la Școala Primară CONCORDIA, prima școală incluzivă din România, un loc de care și noi, la Zi de Bine, ne-am îndrăgostit fără drept de apel, pe când amenajam două clase de poveste, toamna trecută. De alergat nu am fi putut alerga mai mult de câțiva kilometri, așa că mai degrabă am dat cu bidineaua.

Iar astăzi zic de bine despre actorul, care iată, nu este doar deținătorul unui premiu GOPO, dar și al unui record mondial nerecunoscut, că doar nu pentru el a alergat zilnic câte un semi-maraton, pe caniculă, vânt sau ploaie, timp de 5 luni. E un calcul care mă depășește. Dar îmi dau seama că implică disciplină și durere. Și un Bine despre care sper să audă cât mai multă lume!

Dacă știți și voi vreo inițiativă locală despre care merită vorbit, un om fain care face lucruri care inspiră sau dacă puneți la cale vreo faptă bună, care are nevoie de susținere, scrieți-ne iute la zidebine@zidebine.ro”, a spus Melania Medeleanu la Zi de Bine.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Sporlab/Unsplash.com