Zeci de motoare pentru ambarcațiuni furate din Suedia erau vândute în Delta Dunării

Zeci de motoare pentru ambarcațiuni furate din Suedia au fost vândute în zona Deltei. După mai multe percheziții, autoritățile din România și Suedia au reușit să recupereze o parte din bunurile furate – în valoarea de aproape 500 000 de euro.

Grupul organizat care fura motoarele din Suedia și-a început activitatea infracțională în vara anului trecut.

După ce le furau din Suedia – cu ajutorul mai multor complici falsificau elementele de identificare pentru motoarele respective și apoi le vindeau pe piața din România. Cele mai multe ajungeau în Delta Dunării.

37 de motoare pentru ambarcațiuni au fost recuperate de autorități după percheziții – în valoarea de aproape jumătate de miliard de euro.

„Pentru recuperarea prejudiciului și administrarea probatoriului în această cauză, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale ai I.P.J. Bacău, cu sprijinul Direcției de Investigații Criminale din I.G.P.R., au organizat, la data de 13 iulie 2020, o amplă acțiune la nivel național. Au fost angrenați polițiști de investigații criminale din cadrul inspectoratelor județene de poliție: Tulcea, Bacău, Mehedinți, Hunedoara, Prahova, Vrancea, Constanța, Neamț, Ilfov, Ialomița, Gorj, Argeș și Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, ai Poliției Transporturi Tulcea și Poliției Deltei Dunării. În cadrul acesteia, au fost puse în executare 75 de mandate de aducere pe numele unor persoane care ar fi cumpărat motoare de ambarcațiuni furate de la membrii grupului infracțional, ele fiind audiate în calitate de martor”, potrivit IGPR.

11 persoane au fost reținute și plasate sub control judiciar.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS