Zeci de mii de oameni cer din nou, în stradă, demisia Guvernului

În Piaţa Victoriei din București, unde au loc proteste antiguvernamentale pentru a treisprezecea zi la rînd, s-au strîns cel puțin 30,000 de oameni, iar circulaţia rutieră este complet blocată.

Manifestanţii au ocupat şi zona din faţa Guvernului, unde jandarmii au înlăturat gardurile metalice pe care le montaseră în cursul zilei.

În mulţime se împart coli A 4 în culorile steagului național: roşu, galben şi albastru.

Oamenii suflă în vuvuzele şi scandează “ALDE şi PSD, aceeaşi mizerie“, “Hoţii” şi “Demisia“,.

Oamenii continuă să vină în grupuri mari, în pofida frigului: în București sunt minus 6 grade Celsius în jurul orei 21.00.

Unii manifestanţi au la mîini banderole cu mesajul “Rezist“.

De asemenea, pe o clădire-turn din zonă şi pe acoperişul Muzeului Ţăranului Roman sunt proiectate din nou mesajele manifestanţilor: (“#Ţara rezistă“, “#Hoţii“), precum şi numele celorlalte oraşe în care au loc proteste.

Peste 7,000 de oameni s-au strîns la manifestația din Sibiu. Ei mărşăluiesc pe străzile din oraş, unde grupuri de manifestanţi continuă să li se alăture.

Numărul protestatarilor a crescut semnificativ, în ciuda frigului, şi la Cluj, Iaşi, Braşov şi Timişoara.

 

Sibienii spun că vor continua să protesteze, astfel încît politicienii să înţeleagă că trebuie să guverneze cinstit.

Unii dintre cei care participă la marş au fost prezenţi şi duminică la prînz la ”protestul prin cultură”, unde peste 100 de persoane au citit în Piaţa Mare din Sibiu.

Şi la Cluj numărul protestatarilor a ajuns la aproximativ 6,000 şi continuă să crească, în condiţiile în care manifestanţii mărșăluiesc pe străzile din oraş.

O situaţie similară este şi la Braşov, unde aproximativ 2,000 de oameni scandează ”Nu staţi la căldură – şi pe voi vă fură”.

La Iaşi numărul manifestanţilor s-a dublat, ajungînd la peste 2.000.

Aproximativ 5.000 de oameni s-au adunat şi la protestul din Piaţa Victoriei din Timişoara.

Printre aceştia se află şi reprezentanţi ai Asociaţiei Surzilor din Timişoara, potrivit unui anunţ făcut de organizatori.

Cei prezenţi în Piaţa Victoriei au strigat ”Respect” şi ”Cinste lor!”.

De asemenea, organizatorii au anunţat lansarea Platformei Timişoara Civică, prin care vor fi monitorizate acţiunile liderilor din administraţia locală şi din cea naţională.

 

Alte cîteva sute de persoane protestează şi în alte oraşe din ţară, între care Galaţi, Craiova şi Alba Iulia.

 

.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS