Zece actori care au devenit faimoşi după vârsta de 40 de ani – GALERIE FOTO

E ştiut faptul că succesul nu vine peste noapte, iar răbdarea, curajul şi perseverenţa sunt factorii cheie în drumul spre faimă.

În timp ce unii se gândesc dacă să facă sau nu primul pas spre glorie, alţii îşi primesc laudele şi faima internaţională la o vârstă care nu intră în standardele hollywoodiene.

Aceştia sunt câţiva dintre actorii care au atins gloria la vârsta de peste 40 de ani. Sunt oameni cu poveşti impresionante, care nu au renunţat niciodată la visul lor şi care şi-au păstrat încrederea în abilităţile şi talentul pe care le-au dovedit mai târziu.

Morgan Freeman (la vârsta de 50 de ani)

morgan freeman

Morgan Freeman a debutat în actorie la vârsta de 34 de ani, în filmul “Who Says I Can’t Ride a Rainbow?”. A devenit faimos 16 ani mai târziu, atunci când a fost nominalizat pentru prima dată la premiile Oscar pentru rolul din pelicula “Driving Miss Daisy”, la vârsta de 50 de ani.

Tommy Lee Jones (la vârsta de 47 de ani)

Tommy Lee Jones

Chiar dacă şi-a dovedit şi talentul sportiv, în mod special în fotbal, Tommy Lee Jones şi-a dedicat viaţa cinematografiei şi teatrului. La vârsta de 47 de ani a câştigat premiul Oscar pentru “cel mai bun actor în rol secundar” în filmul “The Fugitive”.

Melissa Ann McCarthy (la vârsta de 41 de ani)

Melissa Ann McCarthy

Melissa Ann McCarthy a dobândit faima internaţională odată cu rolul să din filmul “Bridesmaids”, din 2011. Atunci a primit nominalizări la numeroase premii, inclusiv pentru “cea mai bună actriţă în rol secundar” în cadrul premiilor Oscar.

Samuel L. Jackson (la vârsta de 46 de ani)

Samuel L. Jackson

Samuel L. Jackson a apărut în peste 100 de filme înainte de a împlini vârsta de 40 de ani. Cu toate acestea, actorul a devenit faimos la vârsta de 46 de ani, datorită rolului din “Pulp Fiction”, al lui Quentin Tarantino. Pentru interpretarea sa, Samuel L. Jackson a fost nominalizat la categoria “cel mai bun actor în rol secundar” în cadrul premiilor Oscar.

Leslie Nielsen (la vârsta de 54 de ani)

Leslie Nielsen

Leslie Nielsen a câştigat faima internaţională la 54 de ani, odată cu apariţia în filmul “Airplane!”. Acest film a reprezentat un moment de turnură în cariera lui Nielsen care i-a adus reputaţia de actor de comedie.

Kathy Bates (la vârsta de 42 de ani)

kathy bates

Înainte de a atinge faima, Kathy Bates avusese câteva apariţii scurte în filme, şi primise premii pentru rolurile sale din teatru. Actriţa a devenit cunoscută la 42 de ani, atunci când a câştigat premiul Oscar la categoria “cea mai bună actriţă în rol principal” pentru rolul din filmul “Miserey”.

Pierre Richard (la vârsta de 42 de ani)

Pierre Richard

În ciuda faptului că a urmat mai multe cursuri şi intershipuri alături de actori celebri, eforturile lui Pierre Richard de a atinge faima au rămas fără răspuns pentru mai mult timp. A dobândit gloria internaţionlă la vârsta de 42 de ani, datorită rolurilor sale de “om mic şi neîndemânatic” din comedii.

Steve Carell (la vârsta de 43 de ani)

Steve Carell

Înainte să-şi găsească vocaţia, Steve Carrell a încercat mai multe slujbe ciudate, printre care şi corespondent pentru emisiuni TV. Talentul său actoricesc a fost descoperit la vârsta de 43 de ani, odată cu rolul principal din filmul “The 40-Year-Old Virgin”.

Kim Cattrall (la vârsta de 41 de ani)

Kim Cattrall

Kim Catrall este cunoscută datorită rolului din serialul “Sex and the City”, care i-a adus actiţei şi numeroase premii. Însă, înainte de acest rol Kim Catrall a participat fără succes la nenumărate castinguri şi audiţii.

Jean Reno (la vârsta de 46 de ani)

Jean Reno

Deşi i-a luat mulţi până să devină faimos la nivel internaţional în industria filmului, Jean Reno nu a renunţat niciodată şi a continuat să lupte pentru visul lui. O întâlnire cu regizorul Luc Besson i-a schimbat complet viaţa, la vârsta de 46 de ani. Amândoi au atins gloria datorită filmului “Subway”.

Foto: Brightside.me