votstrainatate.ro: Posibilă prelungire a termenului înscrierilor – AUDIO

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) încearcă să prelungească pînă pe 15 septembrie perioada de înscrieri pe platforma votstrăinătate.ro.

Președintele Autorității, Constantin Mitulețu-Buicu, a declarat la EuropaFM că instituția a pregătit o ordonanță de urgență în acest sens, care ar putea fi aprobată de Guvern săptămîna viitoare.

Totul depinde însă de Ministerul pentru relația cu Parlamentul, care – după retragerea ALDE din Guvern – nu are titular.

Platforma funcţionează de aproximativ o lună, timp în care mai puţin de 15,000 mii de persoane şi-au anunţat prezenţa la scrutinul din toamnă.

Numărul este, potrivit AEP, „dezamăgitor de mic”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministerul de Externe se gîndește să deschidă cel puţin 900 de secţii de votare în străinătate, mai mult decît dublu faţă de alegerile europarlamentare din 26 mai.

De asemenea, în diaspora se va vota timp de trei zile la fiecare tur.

Autoritatea Electorală Permanentă a făcut un nou apel către conaționalii din străinătate care vor să voteze la prezidenţiale să se înscrie pe platformă.

Asociațiile de români s-au plîns că procedura este greoaie și au adăugat că Autoritatea Electorală are deja o evidență a cetățenilor din afara țării, grație reprezentanțelor diplomatice.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS